PUFFERTÁROLÓK

A melegvíz tárolók a mindennapi kényelmünk részei.
PUFFERTÁROLÓK
Általunk forgalmazott puffertárolók:

1. Rétegtároló:
Sima hőcserélő nélküli tartály. 9-10 csatlakozással bővíthető friss meleg vizes modullal, illetve több külső belső hőcserélővel.

2. Hőcserélős puffertartály:
Termékeink között vannak belső és külső hőcserélős tartályok, akár 4-5 hőcserélőt is tartalmazhat egy tartály, az igényeknek megfelelően.

3. Friss víz tárolós puffertartály:
A tartály felső részén helyezkedik el egy friss meleg vizes modul, ami képes arra, hogy a rajta áthaladó használati melegvíz amire elhagyja a tartályt a spirálcsövön keresztül felveszi a tartály hőmérsékletét. A modul saválló speciális bordás csőből készül, ami a legnagyobb felületet biztosítja a hőátadáshoz, és megakadályozza a vízkőlerakódást. A tartály kiegészíthető belső illetve külső hőcserélőkkel különböző célokra pl: (napkollektor, medence, villany fűtőszál).

PUFFERTÁROLÓ

HASZNÁLATI MELEGVIZES PUFFER

A puffertartály tulajdonképpen egy jól szigetelt meleg víztároló amely a meleg vizet termelő berendezések (kazán, napkollektor, hőszivattyú, stb.) által előállított hőenergiát későbbi felhasználásra eltárolja. A megtermelt és eltárolt hőenergiát fűtésre, meleg víz előállításra bármikor felhasználhatjuk a későbbiekben.

Napkollektorok, hőszivattyúk alkalmazása esetén a puffertartály a rendszer kikerülhetetlen része, mivel a hőenergia megtermelése és felhasználása között hosszú idő is eltelhet, illetve maga az energia előállítás folyamata is időt vesz igénybe.
Szilárdtüzelésű kazán (fa, pellet, szén) működése közben a kazán által megtermelt, de felhasználásra nem kerülő (a fűtési körbe nem továbbított) hőenergiát a puffertartály eltárolja (hasonlóan az akkumulátorokhoz áram esetében), ezáltal a tüzelőanyag lefolyás nélkül, megfelelő légfelesleg mellett tud elégni, mivel az épület felfűtését követően a kazánt nem lezárni.
Egy puffertartállyal szerelt fűtési rendszer hatásfoka ennek eredményeképpen lényegesen jobb (praktikusan kevesebb tüzelőanyagra van szükség egy fűtési szezonban). A hatásfok növekedése mellet a tökéletesebb égésnek köszönhetően a füstgáz összetétele is javul, kevesebb szennyezőanyagot juttatva a levegőbe.

Ez az előny különösen az átmeneti időszakokban jelentkezik, amikor is nincs szükség akkora hőenergiára, amekkorát a kazán megtermel, a felesleget a puffertartály eltárolja – a megtermelt hőenergia nem megy veszendőbe.
További előny puffertartály alkalmazása esetén a komfort növekedése, mivel a fűtött épületben hosszabb időre elnyújtható, kiegyensúlyozottabb fűtés biztosítható, valamint kevesebb figyelmet kell fordítani a kazán felügyeletére

Az árak az EUR/HUF árfolyam változásával módosulhatnak.

 

 

INFORMÁCIÓK / ADATOK
Népszerű termékeink