h21r

HU-21R

Hívjon minket segítünk: 06 30/510-8778

Specifikáció

Tápegység 230V/50Hz +/- 10%
Maximális energiafogyasztás 2 W
Környezet hőmérséklete 5 ÷ 50 °C
Szivattyú kimenet maximális terhelése 80 W
Potenciálmentes kimenet maximális terhelése 80 W
Hőmérséklet mérési tartomány 0 ÷ 90 °C
Mérés pontosság +/- 1 °C
Hőmérséklet beállítási tartomány 5 ÷ 90 °C
Érzékelő hőellenállása -25 ÷ 90 °C
Olvadóbiztosító 1,6 A

Leírás

A HU-21R vezérlő fűtés keringető szivattyú vezérlésére szolgál (1. üzem), illetve a vezérlő átállítása esetén termosztát funkciót lát el, amely a beállított hőmérséklet tartományban üzemelteti a csatlakoztatott szivattyút vagy ventilátort (pl. fan coil rendszereknél) (2. üzem). Továbbá amennyiben a fűtési rendszer elsődleges kazánja (pl. szilárdtüzelésű kazán) a fűtést befejezte és a hőmérséklet a beállított érték alá csökken a vezérlő zárja a potenciál független kimenetet, ezzel indítva a csatlakoztatott másodlagos fűtőberendezést, pl. gázkazánt (3. üzem).

1. üzem: A vezérlő feladata a szivattyú kimenet bekapcsolása, amikor a hőmérséklet eléri a kívánt hőmérsékletet, valamint a kikapcsolása, ha a hőmérséklet visszahűl. Ez gátolja a szivattyú felesleges működését, ami energia megtakarítást eredményez (a kazán felhasználási szintjétől függően a megtakarítás akár a 60%-ot is elérheti), valamint növeli a szivattyú élettartamát. Ennek köszönhetően nő a megbízhatósága és csökkennek az üzemeltetési költségek.

2. üzem: A vezérlő feladata a szivattyú kimenet bekapcsolása, amikor a hőmérséklet a beállított hőmérséklet alá csökken és annak kikapcsolása amennyiben a beállított hőmérsékletet eléri.

3. üzem: A vezérlő feladata, hogy amennyiben a rendszer elsődleges fűtőberendezése nem üzemel (pl. kialudt) vagy a beállított hőmérséklet tartományt nem éri el, lehetővé tegye a másodlagos fűtőberendezés indítását.

A HU-21R úgynevezett anti-stop funkcióval rendelkezik, amely megelőzi az általa vezérelt szivattyú beragadását. A funkció 10 naponként 1 percre bekapcsolja a szivattyú kimenetet, ezzel megmozgatva a szivattyút. A vezérlő EEPROM memóriája óránként elmenti az aktuális időt, így áramkimaradás esetén is folytatódik az időmérés.

A vezérlő fagyvédelem funkcióval is el van látva. Amennyiben a rendszer hőmérséklete 7 °C alá csökken, a szivattyú kimenet bekapcsol, és addig van működtetve, amíg a rendszer újra nem éri el a 7 °C-t. A fagyvédelem gyárilag be van kapcsolva, de ki lehet kapcsolni a vezérlő szerviz menüjében.

HU-21R által ellátott funkciók:
-KF szivattyú vezérlése
-termosztát üzem
-másodlagos hőforrás után kapcsolása
-Anti-Stop
-fagyvédelem

HU-21R felszereltsége:
-LCD kijelző
-1db hőmérséklet érzékelő
-potenciálmentes kimenet