Acél kémény rendszerek

 

 

Gyártunk, és forgalmazunk saválló kéményrendszereket, melyek megfelelnek mindenféle magyar szabványnak.

Termékeink alapanyaga a német DIN 17440 számú szabvány szerinti V2A jelü fokozottan sav és hőálló ausztenites szemcseszerkezetre lágyított nemesacél.Magyar megfelelője a MSZ 4360-80 és az msz en 10088-1 számú szabvány szerinti KO 33, KO35 Ti, KO 38 (közelítőleg).

  • EW-kéménybélés vegyes és gáztüzeléshez

  • DW-hőszigetelt kéményrendszer

  • ASTRA-gázmotoros,turbinás kéményrendszer

  • Önhordó kéményrendszer

  • Hangtompítók,Akusztikai tevékenység

 

 

 

 

Az EW lakossági kéményrendszereket azoknak az épülettulajdonosoknak ajánljuk, akik rendelkeznek épített falazott kéménykűrtővel és ebbe kerül behelyezésre a kémény béléscső és az egyéb kéményrendszerhez szükséges kiegészítők. Az EW kéményrendszer gyakorlatilag egy egyfalú kéménybéléscső, amely külön saját szigeteléssel nem rendelkezik. Ezért szükséges a megfelelő kéménykürtő megléte használata esetén.

Alkalmazhatósági terület:

A nemesacél kéménybélés csövek és idomok egyaránt alkalmazhatóak a gáz-, olaj- és vegyes tüzelési mód égéstermék elvezető rendszereihez (1,00 mm falvastagság)

A kéménybélés csövek és idomaik NA 100 mm-től NA 500 mm-ig 1 m hosszúságú standard méretben vannak gyártva. Ennél nagyobb átmérőt külön megrendelésre készítünk. ( Gyártható a kör keresztmetszetén kívül négyzetes, valamint ovális is.) A merev falu béléscsövek gyártási hossza átlagosan 1 méter. Kérésre készíthető ennél rövidebb méretű is.

A csőcsatlakozások kiképzése tágítva van, 7 cm hosszú tokba csúsznak össze a csövek, vagy az idomok, melyek biztosítják a gyors és pontos szerelhetőséget átm. 200 mm-ig. Ezen csőátmérő felett a kapcsoló tok hosszúsága 10 cm. A merev csövek, illetve idomok falvastagsága standard esetben 0,6 mm vtg. nemesacél. Külön kérésre gyártható 0,8 mm, ill. 1,00 mm falvastagsággal is (Vegyes tüzelési módhoz javasoljuk az 1,00 mm falvastagságú elemeket).

A kondenzációs folyamat eredményeként képződő csurgalék az erre a célra kialakított Kondenzidom segítségével távozik a kéményből. A tisztító idomok lehetővé teszik a kész kémény időszakos ellenőrzését és a szükség szerinti tisztítását is.
A bekötő idomok révén a tüzelő berendezés füstcsövei csatlakoztathatóak a kész kéményhez. Jelentősebb kéménymagasság esetén hőtágulási hézagkiegyenlítő karmantyú beépítését javasoljuk. A merev csövek, valamint a kapcsolódó idomokon levő tokok hosszvarrata plazmahegesztett kivitelű mind a merev falu csövek, mind pedig a hidraulikailag méretezett idomok teljesen lég- és gáztömör kivitelben készülnek. Az idomok ellenállás-hegesztettek, a merev csövek és az idomok csőcsatlakozói plazmahegesztett tompavarrattal készülnek. Nedves üzemmódra a speciálisan kialakított bekötő és vizsgáló elem megakadályozza a kondenzátum csurgalék csőtoldatba, tüzelőberendezésbe való bejutását.

 

Kéménybélés adatlap 1

 

Kéménybélés adatlap 2

 

Kéménybélés adatlap 3

 

 


A lakossági szigetelt kéményrendszereket azoknak az épülettulajdonosoknak ajánljuk, akik nem rendelkeznek épített falazott kéménykűrtővel. Ez egy duplafalú szigetelt kéményrendszer, a béléscső kívülről kap negy 5 cm vastag szigetelő réteget és a szigetelő meg egy fém köpenyt. Használata egyaránt lehetséges épületen kívül és épületen belül is. A kéményrendszer minden eleme és a kéményrendszer kiegészítők is önmagukban állíthatók fel.

A hőszigetelt kémények kiinduló alapanyaga ugyanaz, mint az „EW” rendszerű béléscsöveknek, de a "haszoncső" standard esetben 50 mm vastagságú szervetlen szálas hőszigetelő réteggel szigetelve van és ezt a hőszigetelő réteget rögzíti a külső köpeny, amely lehet nemesacél, alu-stucco vagy más felületkezelt acéllemez. Fal mellé való rögzítéshez, vagy tűzfalhoz speciális saválló bilincseket késztünk. A kémények több darabból is készülhetnek..

A hőszigetelt kéményeket speciális, saválló alapanyagból készülő hőszigetelt, kettőszárásu kéményajtóval készítjük, szabványos méretkiosztás szerint (120 mm x 180mm). A kéménybekötő idom lehet 30° , 45°, vagy 90° iránytörésű csatlakoztatással (a kémény függőleges tengelyéhez viszonyítva). A kémény indulhat talplemezről ,fali konzolról vagy zsámolyról indul, kondenzátum elvezetővel, tisztítóidommal, bekötőidommal  , merev csővel kerül kivitelezésre. Használati üzemmódja a kéményeknek depressziós, száraz, nedves.

A műszaki dokumentációban szereplő megadott értékek standard esetre vonatkoznak , a műszaki tartalom jelentősebb változtatása nélkül a gyártó eltérhet a megadott paraméterektől.

 

Szigetelt kémény adatlap 1

 

Szigetelt kémény adatlap 2

 

Szigetelt kémény adatlap 3

Sajnos nincs ilyen termék

Kapcsolat

Ha kérdése van használja az alábbi kapcsolatfelvételi formunkat vagy érdeklődjön egyéb elérhetőségeinken.